onsdag 21 september 2011

Lilys namngivning

I lördags (17/9) hade vi namngivning här hemma för Lily. Vi hade namngivning för Lovis då hon var liten också, då var det en mycket större tillställning med kusiner, kusinbarn, far- och morbröder, mostrar från både Anders och min släkt. Den här gången kände vi för att ha en lite mindre tillställning så vi hade bara föräldrar och syskon med familjer närvarande.

Lily fick namnen Lily Ragni Lisabet. Namnet Lily kom ju till av en ren slump, vi hade bestämt att hon skulle heta Lisabet om det blev en tjej. Jag ville ha ett namn från Astrid Lindgrens värld och helst ett namn på L.  Anders var inte lika förtjust i namnet Lisabet, han tyckte inte att det var ett bra eftersom det bara skulle bli smeknamn som Lisa eller Bettan. Jag kände på BB att han nog hade rätt (han har till mitt förtret oftast rätt faktiskt).. Då funderade vi på ett nytt namn, Anders hade Livia som förslag och det hette hon ngn dag på BB. Men vi kände oss inte riktig nöjda med det namnet heller. Men så var vi nere på stan (Ö-vik) och lunchade med kompisar och då kom en kvinna förbi med sitt barnbarn som hette Lily. Anders och jag såg på varandra och tänkte; det var fint och börjar på L!
Namnet Ragni kommer ju givetvis från Anders mamma Ragnhild. Hon finns ju inte längre finns kvar hos oss  och det kändes självklart att Lily åtminstone skulle få bära sin farmors namn. Dock blev det en variant av namnet eftersom Ragnhild inte tyckte om sitt namn.

Under namngivningen tittade vi på ett bildspel med massor av Lilybilder.  Lovis sjöng en sång ur en Tingeling film som heter flyg till hjärtats dröm. Hon har sjungit den för Lily sedan Lily var nyfödd så vi tykte att det passade att hon sjöng den. Jag hade beställt en blomsterkrans och Lilys kusiner fick sätta var sin blomma i kransen innan vi satte den på hennes huvud.




Lovis stora lekrum i salongen gjordes om till namngivningslokal!

Lovis sjöng för Lily

kransen med blommor som kusinerna stuckit dit.
precis som på Lovis namngivning tog vi kort ute, alla gäster fotograferades tillsammans med Lily.

Dukat och klart! Rosa var temat.

årets älgfilé, rotsaksgratäng och pepparsås till namngivningsmiddag. Anders kockade i vanlig ordning och det var supergott!

och jag gjorde efterrätten; chokladcupcakes med rosa frosting!
Dopklänningen var så gammal att sidenbandet runt om den föll isär. Det är verkligen en jättefin klänning, köpte den för några år sedan i en second hand butik. Ska ta lite bättre bilder på den där spetsen och sidenbandet syns.

1 kommentar:

  1. Vilken fin familj ni är! Blir lite rörd bara av att läsa om vilken fin dag ni hade. KRAM!

    SvaraRadera