söndag 10 oktober 2010

Nu sitter fönstren där också!

Känns skönt att slippa löv och annat skräp som blåste in och framförallt är det skönt att vi kommer att slippa snö när den kommer! Jag är nöjd med entrén, det känns riktigt bra atr sitta där och veta att vi dessutom gjort allt själva! Till våren återstår ett innertak och en panel på timmerväggen som nu inte längre är en yttervägg.

Drömmen vore att byta fönster på huset, det blir ännu tydligare att det är heeelt fel fönster nu när de ursprungliga fönstren sitter på entrén. De urspungliga är 175 cm höga och de fula som sattes in på 60-talet är ynka 130 cm. Synd att det bara fanns kvar 8 stycken gamla fönster (det är totalt 20 i huset eg. 24). Om alla hade funnits kvar hade jag nog bytt tillbaka dem i sakta mak. Nu får det bli en annan variant istället, får fösöka att höja upp skuttfönstren vi har med lite extra foder. Om vi hade varit fullsketna med pengar hade vi förståss bytt alla fönster, men det skulle säkert gå på 150 000-200 000 kronor. Nog med gnällandet... Nu har vi iallafall en entre´/farstu/veranda som jag tycker väldans mycket om!




2 kommentarer:

  1. Det blev ju så himla bra. Tänkte på det att det skulle nog göra stor skillnad på helheten med bara lite snickerier ovanför fönstren på övriga huset. Då tänker man nog inte lika mycket på att de är så låga och smälter bättre in i stilen. Och snickra är du ju så bra på nu så det går i ett hujj!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin entré! Härligt med stora fönster som släpper in så mycket ljus. Bra jobbat! Ha det så bra. / Kicki Russell

    SvaraRadera